• GA--20170607-FXT23222.JPG
  • GA--20170607-752_1944.JPG
  • GA--20170607-752_1968.JPG
  • GA--20170607-FXT23792.JPG
  • GA--20170607-752_1960.JPG
  • GA--20170607-751_0122.JPG

Nieuwsberichten

De inschrijvingstermijn voor de Nederlandse voorronde van Ecotrophelia is bijna verstreken. Er heeft zich al een flink aantal teams aangemeld, maar uiteraard is er nog ruimte voor dat ene spannende duurzame en gezonde concept. Meld je daarom vóór 1 mei aan! Je vindt hier alle aanmeldinfo....
Wil jij op een leuke manier kennis maken met productontwikkeling? Schrijf je dan nu in voor de Nederlandse voorronde van de Ecotrophelia. Tijdens de competitie ontwikkel je in een team van medestudenten nieuwe voedingsmiddelen met oog voor mens en milieu. De beste drie teams strijden in een spannende finale voor een ticket voor de Europese finale. De Europese finale vindt afwisselend plaats in Londen of Parijs.De competitie staat open voor alle f...
Het Nederlandse team PopPeas is als zesde geëindigd in de Europese finale. Het team werd geprezen voor het wervelende optreden in perfect Engels tijdens een zinderende finale.Dit jaar heeft Griekenland gewonnen met AVOYOG, een milieuvriendelijke smoothie gemaakt van Wei, een bijproduct van Griekse yoghurt, en Griekse Avocado's. De tweede plaats was voor de UK, met sushi van bloemkool, waarbij ook het blad werd gebruikt. De derde plaats was voor S...
16 countries competing for the Champion's League in Food Innovation!The ECOTROPHELIA Europe Champions League final will select the most innovative products in the frame of the FoodMattersLive exhibition, next November 21st and 22nd in London UK.With 16 participating countries - including for the first time Portugal, ECOTROPHELIA confirms his position of European leader laboratory in food innovation. New consumer trends, progress in eco-conception...
Team PopPeas van Maastricht University is door het publiek van de AgriFoodTop gekozen als winnaar van de Nationale Ecotrophelia 2017 en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese verkiezing op 21 en 22 november 2017 tijdens "the Food Matters Live exhibition at the ExCeL centre" in London,United Kingdom. Daar nemen de  vier teamleden van PopPeas (Elke Donkers, Tom Kerstens, Lorraine Arts en Rob Wijers) het op...
Tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale van Ecotrophelia presenteerden vijf teams van Van Hall Larenstein, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Universiteit Maastricht hun concepten. De inzendingen varieerden van veganistische ei-vervangers tot zoutvrije knabbelnootjes, eendenkroossapjes, ontbijtgranen en een panola met pancake chips. Een jury beoordeelde het concept op duurzaamheid, maakbaarheid en verkoopbaarheid en proefde...
​Aanstaande vrijdag is het zo ver: de voorronde van de Nederlandse finale! Vijf teams hebben zich ingeschreven en proberen de jury te overtuigen dat hun idee het beste, lekkerste en meest-milieuvriendelijke en/of meest-gezonde is.Wat de teams gaan presenteren blijft nog even strikt geheim, maar de namen van de teams mogen al worden onthuld: Team C-Real (Maastricht University) met Sandra Jenniskens als team captainTeam Do Something! (VHL) met ...
Om alvast te noteren:Data 2018;De voorronde van de Ecotrophelia is op vrijdag 25 meiFinale staat gepland op 6 juni tijdens de AgriFoodTop Deadline inschrijven is 1 mei 2018Studenten van MBO-HBO- en WO-teams kunnen zich inschrijven om mee te doen. De winnaar wint € 1000,- en, nog veel belangrijker, gaat naar de Europese finale in het najaar! ...
De Nederlandse en Belgische finalisten van Ecotrophelia, kregen in november 2016 de unieke kans om hun producten te presenteren aan de Belgische koningin Mathilde die, samen met koning Filip, op staatsbezoek was in Nederland. De presentatie was onderdeel van de officiële opening van het Sligro "Experience Centre" in Veghel. De studententeams uit België en Nederland presenteerden hun producten aan koningin Mathilde en de inkopers van Sligro en zes...