• eco_slider_2018_0004_Homepage--20180525-FXT24452-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0001_Homepage-20180525-FXT24469-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0003_Homepage-20180525-FXT24071-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0005_Homepage--20180525-FXT24336-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0002_Homepage-20180525-FXT24391-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0007_Homepage--20180525-FXT24152-2500px.jpg
  • eco_slider_2018_0006_Homepage--20180525-FXT24246-2500px.jpg

Nieuwsberichten

Vanaf de volgende editie krijgen alle deelnemende teams de mogelijkheid om hun productidee te ontwikkelen met een coach vanuit het bedrijfsleven. De coach helpt het team op weg, spart met ze over de voortgang en denkt mee bij de oplossing van problemen. De coaches hebben uitgebreide ervaring in productontwikkeling. Ook na de finale denken de coaches desgewenst mee over het vervolg. Elk team krijgt een coach aangeboden. ...
Het studententeam Panggies van HBO-instelling Van Hall Larenstein heeft gisteren de prijs voor de beste communicatiestrategie in de wacht gesleept tijdens de Europese finale van Ecotrophelia. Zij richten zich in hun communicatie zowel op de kinderen als de ouders en weten beide groepen warm te maken voor hun met groente verrijkte pannenkoekenmix.Meer groente op het bord Aan de Europese finale tijdens SIAL in Parijs deden 17 teams deel, uit net zo...
In een spannende eindstrijd heeft het studenteam Panggies van Hogeschool Van Hall Larenstein de Nederlandse finale van EcoTrophelia gewonnen. Het team gaat Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale in Parijs in oktober. Tijdens de finale bepaalde het publiek van het AgriFoodTop Symposium welk team het beste duurzame en gezonde product had ontwikkeld. Team Panggies heeft een met groente verrijkte pannenkoekenmix ontwikkeld. Daarmee willen ...
Op 6 juni strijden tijdens het AgriFoodTop Symposium vier Nederlandse studententeams om een ticket voor de Europese finale van Ecotrophelia. De vier teams hadden op 25 mei in een spannende voorronde laten zien hoe hun concepten passen in een gezond en duurzaam eetpatroon. In de voorronde deden maar liefst negen studententeams mee. De studenten waren afkomstig van Maastricht University, Hogeschool InHolland, HAS Hogeschool, Van Hall Larenstein en ...
Vandaag is de inschrijving voor de Nederlandse voorronde gesloten. Maar liefst tien teams hebben zich ingeschreven. Vanuit het HBO hebben Van Hall Larenstein, InHolland en HAS Hogeschool teams afgevaardigd. Van de universiteiten komen teams van Wageningen Univerisity en Maastricht University. Nieuwkomers dit jaar zijn HAS Hogeschool en InHolland.De voorronde vindt plaats op 25 mei. De drie beste teams mogen hun concept presenteren op het AgriFood...
Het Nederlandse team PopPeas is als zesde geëindigd in de Europese finale. Het team werd geprezen voor het wervelende optreden in perfect Engels tijdens een zinderende finale.Dit jaar heeft Griekenland gewonnen met AVOYOG, een milieuvriendelijke smoothie gemaakt van Wei, een bijproduct van Griekse yoghurt, en Griekse Avocado's. De tweede plaats was voor de UK, met sushi van bloemkool, waarbij ook het blad werd gebruikt. De derde plaats was voor S...
16 countries competing for the Champion's League in Food Innovation!The ECOTROPHELIA Europe Champions League final will select the most innovative products in the frame of the FoodMattersLive exhibition, next November 21st and 22nd in London UK.With 16 participating countries - including for the first time Portugal, ECOTROPHELIA confirms his position of European leader laboratory in food innovation. New consumer trends, progress in eco-conception...
Team PopPeas van Maastricht University is door het publiek van de AgriFoodTop gekozen als winnaar van de Nationale Ecotrophelia 2017 en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese verkiezing op 21 en 22 november 2017 tijdens "the Food Matters Live exhibition at the ExCeL centre" in London,United Kingdom. Daar nemen de  vier teamleden van PopPeas (Elke Donkers, Tom Kerstens, Lorraine Arts en Rob Wijers) het op...
Tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale van Ecotrophelia presenteerden vijf teams van Van Hall Larenstein, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Universiteit Maastricht hun concepten. De inzendingen varieerden van veganistische ei-vervangers tot zoutvrije knabbelnootjes, eendenkroossapjes, ontbijtgranen en een panola met pancake chips. Een jury beoordeelde het concept op duurzaamheid, maakbaarheid en verkoopbaarheid en proefde...
​Aanstaande vrijdag is het zo ver: de voorronde van de Nederlandse finale! Vijf teams hebben zich ingeschreven en proberen de jury te overtuigen dat hun idee het beste, lekkerste en meest-milieuvriendelijke en/of meest-gezonde is.Wat de teams gaan presenteren blijft nog even strikt geheim, maar de namen van de teams mogen al worden onthuld: Team C-Real (Maastricht University) met Sandra Jenniskens als team captainTeam Do Something! (VHL) met ...
Om alvast te noteren:Data 2018;De voorronde van de Ecotrophelia is op vrijdag 25 meiFinale staat gepland op 6 juni tijdens de AgriFoodTop Deadline inschrijven is 1 mei 2018Studenten van MBO-HBO- en WO-teams kunnen zich inschrijven om mee te doen. De winnaar wint € 1000,- en, nog veel belangrijker, gaat naar de Europese finale in het najaar! ...
De Nederlandse en Belgische finalisten van Ecotrophelia, kregen in november 2016 de unieke kans om hun producten te presenteren aan de Belgische koningin Mathilde die, samen met koning Filip, op staatsbezoek was in Nederland. De presentatie was onderdeel van de officiële opening van het Sligro "Experience Centre" in Veghel. De studententeams uit België en Nederland presenteerden hun producten aan koningin Mathilde en de inkopers van Sligro en zes...